Warsztaty kulinarne dla dzieci i młodzieży

Zapraszamy do udziału w warsztatach kulinarnych dla dzieci i młodzieży organizowanych w ramach zadania pn. "Organizowanie i prowadzenie na terenie wrocławskich placówek edukacyjnych zajęć dotyczących znaczenia zdrowego żywienia w profilaktyce nadwagi, otyłości i innych zaburzeń okresu rozwojowego”.
Tematy warsztatów do wyboru:

KLASY I – III

  1. Do wąchania bukiet kwiatów, do zjedzenia bukiet warzyw.
  2. Sałatka owocowa – bomba witaminowa.
  3. Ryż, kasza i makaron, chlebek, rogal, i bułeczka źródło siły dla dziecka.
  4. Białe mleko- białe zęby, żółty serek-mocne kości, nabiał w naszej diecie gości.
  5. A od święta słodki deser nie zaszkodzi- czy słodycze mogą być zdrowe?
  6. Śniadanie jest najważniejsze.
  7. Zdrowe drugie śniadanie.
  8. Smaczne, zdrowe, kolorowe – fabryka napojów.

KLASY  IV – VIII

  1. Zaburzenia żywieniowe: bulimia, anoreksja i ortoreksja.
  2. Dieta a postępy w nauce.
  3. Świadomy konsument – uczymy się czytać etykiety produktów spożywczych.
  4. Diety alternatywne – skutki stosowania w okresie dojrzewania.
  5. Zasady zdrowego odżywiania i składniki odżywcze.
  6. Co warto pić i dlaczego mówimy „nie” napojom energetycznym?
  7. Dieta młodego sportowca.
  8. Planujemy, zdrowo jemy, nie marnujemy żywności.

Formularz zgłoszeniowy proszę przesłać na adres email: bjozefowicz@spzoz.wroc.pl. Szczegóły oferty oraz formularz zgłoszeniowy w załączniku. LIMIT ZAPISÓW NA WARSZTATY ZOSTAŁ WYCZERPANY.
Realizatorem Programu jest Wrocławskie Centrum Zdrowia SPZOZ. Zadanie finansowane jest przez Miasto Wrocław.
Koordynator programu: Beata Józefowicz tel. 71 335 29 69 , email: bjozefowicz@spzoz.wroc.pl

Załączniki: 
ZałącznikWielkość
PDF icon Formularz zgłoszeniowy364.99 KB
Tagi: